Drogen

De taak van het drogen van hout is het om hout voor de eindverwerking in een vochtigheidstoestand te brengen, die het klimaat waar het uiteindelijke product zal worden toegepast zo goed mogelijk tegemoet komt. Alleen dan kan worden gegarandeerd dat de maten tijdens de productie ook tijdens het gebruik later intact blijven.


Inmiddels hebben wij bijna 20 jaar ervaring met het technisch drogen van hout. Onze kamers hebben een maandelijks capaciteit van ca 8000 m³ .  Na het drogen worden de goederen gebundeld, op droogfouten gesorteerd en aansluitend verpakt.

 

Drenken

Dompelen - Vacuüm drukimpregnering

Als bescherming van het hout moeten alle voorzorgsmaatregelen worden genomen om eventuele waardevermindering en/of vernietiging van het hout en het houtmateriaal - met name door schimmels of insecten - te voorkomen.  

Het impregneren van geschaafd hout is afhankelijk van de classificatie in behandelingscategorieën, risicogroepen en in de soorten behandeling.

In principe wordt het dompelen als preventieve behandeling gebruikt bij dakhout, dat niet direct aan weersomstandigheden wordt blootgesteld. Vacuüm drukimpregnering wordt gebruikt voor houtsoorten in het buitenbereik ( muurbekleding, tuinhout...).
Onze impregneermiddelen ( geel of kleurloos) voor het dompelen zijn vrij van zware metalen .

Bij impregnering onder keteldruk worden de houtvezels onder druk verzadigd met impregneerzout.

Thermische Behandlung

Thermische behandeling ISPM 15 - IPPC

Bij de thermische behandeling wordt de temperatuur in de droogkamer verhoogd, tot de temperatuur in de kern 56°C bedraagt gedurende ten minste 30 minuten. Deze procedure wordt door een specifiek meetapparaat grafisch en protocolerend aangehouden en bij het droogprotocol gevoegd. De pakketten worden aansluitend voorzien van het IPPC-stempel en de klant ontvangt het certificaat samen met de pakbon.

Ons certificaatnummer is BE-55919-DB-HT

 

Schaven

Door het schaven ontstaat een gebruiksklaar eindproduct.

Mocht u vragen hebben, kunt u ons deze toesturen, wij hebben gegarandeerd een mogelijkheid voor u.

Aanvraagformulier invullen

Visuelle & Maschinelle CE Sortierung